Nama @ khat thuluth

Aplikasi nama dalam khat thuluth

khat-thuluth6.jpg khat-thuluth5.jpg khat-thuluth4.jpg

khat-thuluth3.jpg khat-thuluth2.jpg khat-thuluth1-copy.jpg

khat-thuluth9.jpg khat-thuluth8.jpg khat-thuluth7.jpg

20 Responses to “Nama @ khat thuluth”

  1. Muhammada Al Amirul Bin Hazari Says:

    Thuluth sememangnya khat yang cantik…….

  2. AZMI JAMIL Says:

    cantik bangat

  3. arabiccalligraphy Says:

    Terima kasih (Muhammad Al Amirul) kerana sudi melawat blog ini.. Seperti yang diketahui, Thuluth merupakan UMMUL KHUTUT (ibu kepada khat2 yang lain). Namun untuk menguasainya memerlukan usaha yang berpanjangan tanpa jemu.

  4. arabiccalligraphy Says:

    Terima kasih (Azmi).. Khat thuluth biasanya diaplikasi sebagai karya seni yang indah seperti ditulis nama, judul-judul buku, hiasan dalaman di masjid-masjid dan sebagainya.

  5. sudin_ex-restu Says:

    salam…..harap yayasan restu dapat memperbanyakkan la koleksi gambar khat yang lain..sekian..

  6. sudin_ex-restu Says:

    kepada en.azmi,memuji sahaja x memadai.belajarlerrr….nanti dah pandai buat sendiri barule ader umphhh!!

  7. arabiccalligraphy Says:

    Sudin ex-restu ni siapa ya? Pernah belajar di Restu ke?

  8. hocinefnides Says:

    please send us a document

  9. arabiccalligraphy Says:

    TQ (hocenefnides).. Please give me your email. InsyaAllah we can work together..

  10. ZAIDA Says:

    Salam…
    memang cantik khat thuluth ni…
    xsabarnye saya nak masuk kolej restu…doakan kejayaan saya disini,dan kemudian dapat bersama-sama berjuang memperkasa seni khat…

  11. HAMBA ALLAH S.W.T.. Says:

    salam…
    sape2 yang tau laman web kolej restu blh bagi tak?kalau takde web blh bagi ckit x info pasal kolej restu.cth pengambilan bila…or apa kos yang ditawarkan

  12. intan_al khattat Says:

    saya amat meminati khat sulus..ia mempunyai kaedah huruf yg amat seni n halus.bagi sy iamemerlukan masa yg lame untuk pelajarinya…

  13. Azri Says:

    Salam tuan…bolehkah tolong buatkan saya tulisan khat bagi “TANAH PERKUBURAN ISLAM MASJID KARIAH KAMPUNG LINGGI, 71150, LINGGI NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS…terima kasihlah jika tuan sudi membantu…

  14. milar miawww Says:

    wow ,cantek arr manew dpt nih???

  15. shukri Says:

    ustaz…ada contoh khat sulus untuk surah an nashr??tlg ustaz

    dlm softcopy pun x pe

  16. Baki Says:

    Shukri, dulu memang saya pernah tulis surah an-nasr dalam khat thuluth, tetapi sekarang dah tak ada dalam simpanan saya. kalau en shukri nak kena buat semula… email saya jika ingin sample surah / ayat yang lain atau maklumat tempahan tulisan khat (bakibkr@yahoo.com)

  17. saiful anuar Says:

    tolong buatkan khat untuk nama saya!!!!
    mohamad saiful anuar

  18. ieydah lurve piecornetto Says:

    cantik.buat lebih banyak lagi dan usaha…krana saya ska tengok jenis2 khat

  19. sarah umairah Says:

    salam’
    saya teringin nak bljr khat thuluth dan rakaah.bole tlong asas dr alif hingga ya dlm khat thuluth.
    kerjasama anda amat dihargai.

  20. Baki Says:

    Wslm. Sarah Umairah, sila download buku khat di bhg ‘download khat’sebelah kanan website ini.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 4,544 other followers

%d bloggers like this: