Contact

Diwani Kraf

No. 47-1, Jalan Kemuning Prima D33-D,

Taman Kemuning Utama, 40400 Shah Alam,

Selangor Darul Ehsan.

Tel : 03-51313974

H/P: 019-3932947

map to dk

Map ke Diwani Kraf / Darul Khat

53 Responses to “Contact”

  1. Obada Mohammed Alzatari Says:

    Great khat , ma cha’a Allah !

    I was searching for Thuluth , and I found your web site , and I see that you have a good command in Thuluth and Naskh .
    You are too young also , and this is so promising , keep going brother ,

    Salam from Quds-Palestine

  2. Norpalsahi Sahi Says:

    ingin membuat tempahan kaligrafi

  3. Baki Says:

    Norpalsahi, apakah bentuk tempahannya? Sila email kepada saya : bakibkr@yahoo.com atau tel 019-3932947

  4. maziatul uzzma Says:

    assalamualaikum..sy sgt minat dengan seni khat ni.subhanallah.bolehkah jika sy ingin membuat kajian tentang keunikan tulisan khat ini dgn menemubual ustaz?

  5. maziatul uzzma Says:

    penambahan,kajian ini adalah untuk subjek kemahiran khat jawi dan sy telah memilih tajuk tentang tulisan seni kaligrafi khat dalam bidang perniagaan..

  6. Baki Says:

    Waalaikumussalam Maziatul.. Jika ingin buat kajian dalam seni khat, itu sangat baik…boleh jumpa saya bila2 masa di pejabat saya : No. 47-1, Jln Kemuning Prima D33-D, Tmn Kemuning Utama, 40400 Shah Alam, Selangor.

  7. maziatul uzzma Says:

    terima kasih banyak-banyak..insyaAllah sy akn usahakn ke sana..tak jauh dr tmpt bljr sy di kuala lmpur =)

  8. Afi Says:

    Assalamualaikum.. Saya berminat untuk menempah cap mohor dan dikirimkan ke Singapura. Mohon bertanya desain dan harganya. 🙂

  9. Baki Says:

    Waalaikumussalam Afi.. saya sudah dapat email tuan nanti saya akan reply. terima kasih

  10. norfarhana Says:

    Assalamualaikum..nak tanya adakah yayasan restu akan membuat watikah perlantikan dan surat jemputan bagi upacara yang dipertuan agong yang baru ini? tqvm

  11. koko Says:

    Salaam

    Any idea where I can get the makta and the turkish calligraphy knife, maybe in Malaysia?
    Do you have a thuluth book that are for sale in Singapore?

    Thanks 🙂

  12. Baki Says:

    Waalaikumusslam Koko
    i don’t have the makta but i think it can be ordered from my friend who sells

  13. koko Says:

    That’s great. Can i have his email address please.
    Thank you.

  14. Baki Says:

    Koko..please contact this email: khatwork@gmail.com

  15. q4u2die4 Says:

    بسم الله الرحمن الرحيم
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ومغفرته

    Hi,

    (1) Do you write, paint, draw or do your noble “art-work” on mirror or glass?
    (2) Do you do your “artwork” akin to the decorative mirror &/or glass etchings”?

    I was at a shop in Sufia’s Art Gallery at Tanjong Katong Complex, Singapore and saw some nice Islamic Art (calligraphy) done as item 2; but I cannot get him to commit to quote me on how much it would cost me for him to do the same as per (2) above, but with my choice &/or preferred quranic-verses.

    The attached shall be self-explanatory done on an appropriately scaled down, 6 x 3 feet (approx. 180cm x 90 cm) quality mirror. There is also the matter cost of transporting it to Singapore and fixing it on the wall of my humble flat.

    (3) Do you have an authorized “agent” in Singapore?

    الحمد لله جزاك الله خيرا – جزاك الله أحسن الجزاء
    والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته ومغفرته

  16. Hisham Osman Says:

    Hi Baki

    Please read my email and revert back- Hisham,Armada
    mobile- 017 229 2951

  17. Baki Says:

    Waalaikumussalam, q4u2.. We have products made ​​on glass that can be ordered.. we can do it customize for you. Based on what text you want. But now we do not have agents in Singapore. You can can email to me directly to discuss the details. My email: bakibkr@yahoo.com

  18. Baki Says:

    Salam, En. Hisham.. noted.

  19. thony alkausar Says:

    masyaallah sungguh indah karya seni anda.

  20. Fadzly Abdullah Says:

    as-salam….

    saya ingin buat tempahan kaligrafi untuk syiling emas yang ingin diedarkan oleh syarikat saya. diharap pihak tuan dapat membalas post saya atau email kepada saya.

    terima kasih

  21. Nurul Says:

    Assalammualaikum..
    Saya ialah pelajar tingkatan tiga dan saya ingin menjalankan kajian tentang tulisan Khat encik untuk Keja Kursus PMR saya.Masalahnya ,pejabat encik terletak terlalu jauh.Oleh itu bolehkah saya menemuramah encik melalui email sahaja?
    Kerjasama encik amatlah dihargai,

  22. ahmad sazali omar Says:

    Salam tuan,

    Saya amat berminat dan mengkagumi seni penulisan khat sejak kecil lagi… tapi tidak berpeluang… sekarang umur sudah menjangkaui 40an…. bagaimana boleh saya menyertai kursus anjuran tuan… terima kasih

  23. Baki Says:

    Wslm Ahmad Sazali, boleh datang ikut kelas kami di Kemuning Utama setiap hari khamis 8pm – 11pm. terima kasih

  24. Mohd Khairol Anwar B Sulaiman Says:

    Salam. Saya adalah guru J-Qaf di Bandar Melaka berusia 27 tahun,.seorang pengiat tulisan khat. Masalah saya ialah saya keseorangan dan adalah lebih baik saya bergaul dengan masyarakat penulis khat sepeti di yayasan tuan dan sebagainya supaya bakat dan pengetahuan saya berkembang. Jadi bagaimana saya boleh menjadi ahli keluarga yayasan khat tuan.
    Mohd Khairol Anwar B Sulaiman
    Terima Kasih.

  25. MAD Says:

    ASSALAMUALAIKUM USTAZ APAKAH BOLEH SAYA INGIN MENEMPAH CINCIN REPLIKA COP MOHOR RASULULLAH

  26. naeem Says:

    Salaam, Excellent works, and I want to say” سلم يداك”

  27. Baki Says:

    Waalaikumussalam…MAD, Boleh… tetapi saya masih kurang jelas maksud saudara. boleh email kepada saya perinciannya. bakibkr@yahoo.com

  28. Baki Says:

    Wslm.. shukran akhi naeem……

  29. Ruziah Says:

    Salam ustaz,

    Saya berminat dengan laser cutting untuk ayat qursi. Boleh email saya detail price.terima kasih

  30. Kaligrafi Says:

    mantap kaligrafinyal…………

  31. saza Says:

    assalamu ‘alaikum wbt… sy ingin mengikuti kelas khat ustz..tp sy dr sabah.. ada jln pnyelesaian mslh sy ini? terima kasih… barakAllahu fik.

  32. Aqiel Kali Bata Says:

    ass,wr,wb. sahr mubarak ustd, nak tanya, adakah pernah hattat dari indonesia yang pernah koresponden sama ustad, syukran…….

  33. syahir syams Says:

    assalamualaikum ustaz…berapakah kos peralatan khat?batang resam, kertas dan dakwat….

  34. saudin Says:

    Salam ust., anak nak jemput ust ke program seminar jawi pad 18.8.2012 di ump, pahang boleh.
    Untuk buka booth pameran 1 hari di ump.

    Wassalam
    Saudin sulong
    Umph sdn bhd
    Saudin73@gmail.com

  35. Aqiel Kali Bata Says:

    Ass. Ustd. selamat malem ustad……nak mau ad tanya, gimana caranya kalo dari Indonesia hendak turut dalam lomba kaligerafi yg diadakan lembaga kaligerafi yang ustad kalola ato ustad pimpin……..syukran katsieran jajakumullaah……..

  36. Baki Says:

    Wslm. Kalau nak datang tiada masalah.. semua yang berminat dijemput hadir memeriahkan program.

  37. dina nurdin Says:

    Assalamu’alaykum, ustaz…
    macam mana procedur masuk ke pusat seni islan selangor untuk lawatan bagi pelajar sekolah ???berapa cas ticket masuk untuk setiap seorang pelajar dan guru???

    wasalam

  38. Maimunah mansor Says:

    Assalam,saya guru di smk usj8.saya nak tanya,encik ambik tempahan untuk buat khat di dinding musolla sekolah x?

  39. rizal Says:

    saya nak tempah buat khat
    i) ayat 4 Kul……dalam bentuk bulat…..setiap satu maksudnya ada 4 bulatan….
    ii) kalimah Allah satu di tengah bulatan
    iii)Muhammad satu….di tengah bulatan juga….
    iv)Tulisan ‘Masjid Jamek Tun Uda’.
    Brapa harganya?

  40. Baki Says:

    Rizal. Sila email saya

  41. Sharifah zahara Says:

    السلام عليكم
    Saya nk tumpang tanya, kalau nk tempah buat khat berapa?
    Surah 4 ayat 4.

  42. ironhiden9 Says:

    Salam…saya minat nak belajar khat…
    bila dan di mana?

  43. Nafi Says:

    Masha’ALLAH, that is great.
    I have a question: what is the best place to buy and shop for Arabic calligraphy in Istanbul>
    I am planning to go there and wanted to get help with an address!

    Jazaka ALLAH Khair

  44. Baki Says:

    Nafi,
    This is one of the best place to find the calligraphy staff:
    Esenevler Mahallesi Yunus Emre Caddesi Kocatepe Sokak
    Doğu Apartmanı No:6/9 Post Code:34762
    ÜMRANİYE / İSTANBUL-TÜRKİYE

  45. Nafi Says:

    Jazaka Allahu Khairan brother for the kind respond!

    As I told you, I am looking for the best calligraphy supplies because I am going to Istanbul
    next month Ensha’ALLAH and wanted to get an address for this purpose since I have never
    been there before.

    Best regards,

    Nafi Hakki

  46. abbas jalaluddin Says:

    As salam..tuan boleh buat tempahan logo untuk surau darul ukhuwah sibu sarawak

  47. Baki Says:

    Waalaikumussalam. Abbas Jalaluddin, tolong email kepada saya detailnya. bakibkr@yahoo.com

  48. madzleen Says:

    salam. ingin membuat tempahan kaligrafi nama sendiri

  49. Baki Says:

    Waalaikumussalam madzleen, sila email kepada saya bakibkr@yahoo.com

  50. Shahril Anwar Mohd Yunos Says:

    Assalamualaikum …. Saya tidak mempunyai apa-apa asas tentang penulisan seni khat tapi berminat untuk mempelajarinya sebagai satu hobi yang dapat menenangkan fikiran. Apakah yang saya perlu ada sebagai prequisite untuk menyertai kelas tuan?

  51. nurhasanah Says:

    Assalamualaikum. Kalau tempahan khat yang untuk nama tu berapa ye?

  52. ummizz Says:

    salam .. ada buat kelas untuk kanak2 ke? usia 10 tahun. tq

  53. najwa jalaludin Says:

    salam, saya ingin mendekorasi dinding rumah saya dengan seni khat, saya ingat meminta pendapat serta pandangan ayat dan design khat apa yang sesuai. Boleh tak encik membant saya


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: