Diwani Jali

Selamat Berpuasa di bulan Ramadhan Al-Mubarak. Semoga amalan kita diredhai Allah SWT…

Tulisan khat diwani jali yang ditulis pada tahun lepas untuk seorang sahabat.

16 Responses to “Diwani Jali”

  1. Abuhazieq Says:

    Subhanallah…!!!
    cantik khat ustaz…

  2. Abuhazieq Says:

    Lupa nak tanya ustaz…
    untuk pertandingan, pena mana yg paling baik digunakan masa menulis?batang resam,buluh@pena mata besi?
    syukran ustaz..

    abuhazieq,
    balik pulau,penang..

  3. Firdaus Says:

    Subhanallah….lawa sunggoh nih ustaz….sy mmg minat benor dgn diwani jali ni…masih dalam proses pemantapan lagi…

  4. arabiccalligraphy Says:

    Ya, sebelum tu, tahniah kepada anta Abuhazieq.. Bagi saya pena yang paling baik untuk pertandingan, belajar atau berlatih adalah yang tradisional samaada resam, buluh, ijuk dan sebagainya. Pena tradisi akan menjadikan tulisan lebih menyerlah dan segar, ada getaran.. walaupun kaedah kita masih belum menjadi. Kalau tulisan nasakh bersaiz kecil, boleh menggunakan pen besi yang boleh dicelup dakwat.

  5. Abuhazieq Says:

    Ok Ustaz…terima ksih atas perkongsian ilmu.Jazakallah…

  6. chapit Says:

    Subhanallah.. cantiknyer~
    Teringin bebeno nak belajar.

  7. Muhammad Zainuddin Says:

    MasyaAllah diwani jalynya indah sekali ustadz..Semoga ustadz selalu berjaya dalam bidang Seni khat ini..

  8. mohd noor fathi bin montalib Says:

    masyaAllah tabarakaAllah…cantik ust…x thu nk ckp pe ni…tahu ckp cantik je ni…:)

  9. zakwan Says:

    masyaAllah tabarakllah(ulang ayat fathi)…aziimm jiddan…tu baru thun lepas punya…thn ni punya xtau lah hebatnya lg..

  10. Ipunk Poernomo Says:

    Excellent … calligraphy world go forward …. We can also supply leather calligraphy of sheep in large numbers ..

  11. saiful Says:

    Saya tak tahu mana nak dapatkan batang resam tu ustaz? dakwatnya pula jenis dakwat apa yg elok?

  12. arabiccalligraphy Says:

    (saiful).. Kalau nak batang resam boleh jumpa saya.

  13. mohd faizal bin husin Says:

    salam ustaz

    saya faizal dari ampang k.l minta uztaz design satu logo untuk pusat rawatan kami iaitu pusat rawatan nur syahadah dimana kami menggunakan kalimah syahadah dalam proses rawatan kepada pesakit. harap ustaz dapat menghubungi saya pada no berikut 0193309815. wasalam

  14. mohd zuki Says:

    assalamualaikum…boleh saya tempah tulisan khat ustaz
    untuk cenderahati sultan pahang

  15. Baki Says:

    Waalaikumussalam Mohd zuki. InsyaAllah… saya memang menerima tempahan tulisan khat. Tuan boleh email kepada saya : bakibkr@yahoo.com

  16. Rifki Yusri Says:

    Subhanallah… Cantik sangat kaligrafi ni…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: