Minggu lepas saya dikunjungi oleh Saudara Muhammed Ali “Aerosol Arabic” dari UK, seorang artis graffiti yang begitu dikenali di sana . Beliau ke Malaysia atas jemputan Kumpulan Young Muslim Project bagi tujuan mengadakan demo melukis graffiti di sini dengan menggunakan huruf-huruf Arab dan memberi syarahan berkaitan seni berkenaan dibeberapa tempat.
Sebelum memulakan demo, beliau datang berjumpa saya untuk mendapatkan beberapa design tulisan khat yang ditulis menggunakan huruf-huruf Arab dalam bahasa Melayu. Ada beberapa design yang sempat saya tulis dan yang dipilih untuk demonya di Universiti Multimedia ialah perkataan Kebenaran dan Haq.
Boleh kunjungi website ini : http://www.junkonline.net/articles/1938-Graffiti-artist-Mohammed-Ali-spreads-some-truth
12/07/2009 at 12:46 pm
salam ust..wah hasil gabungan khat dgn grafitti..mantap ust..leh luaskan lagi ni seni al-Quran di mata masyarakat msia..nk jdikan cte..alhamdulillah n terima kasih ust kenalkan ana dgn ust mohd noor..ana dh di terima belajar oleh ust bela’id..khatat dri mghribi y gune kaedah turki tu..terkejut jugak..dia salah seorg hakim ircica..byk bende baru y ana jumpe..padahal 10 thun dh belajar khat ni..dlm mse satu hari je dpt bende y ana x pernh jumpe mse belajar dulu..pe2hal alhamdulillah dan terima kasih ust..slaam