Thuluth Jali

Susunan baru

6 Responses to “Thuluth Jali”

 1. faaiz Says:

  salam ust…thniah ats karya y tbaru..ana xpndai..tp nk g pndangan la..sbb mata dan penilaian masing berbeza..org y blaja khat dan y xblaja. bagi ana la..klu kaedah ana xleh nk sentuh sbb uts lagi pakar..tapi dari segi susunan tu..ana nmpak kurang manarik la ust..berkecamuk ckit..maaf atas pndangan ana y xreti ni..wlw pe pun thniah. mungkin khatat ada pandangan tsendiri..mntak tolong ajar..

 2. arabiccalligraphy Says:

  Wa’alaikumsslam. Terima kasih Faaiz, saya amat menghargai pandangan Faaiz. Tulisan yang saya paparkan di blog ini, selain untuk pembelajaran kepada yang berminat, ia juga untuk ditegur dan dikritik oleh sesiapa shj yang mempunyai pandangan demi untuk kebaikan dan manfaat bersama. Ini akan membantu kita semua mengetahui pandangan ikhlas dari kawan-kawan, seterusnya kita akan perbaiki kekurangan yang ada…
  Susunan yang kemas adalah susunan yang dicuba berkali2. Susunan ini hanya sekali. Saya akan kemaskan lagi jika tulis ayat yang sama sekali lagi.

 3. mohd noor fathi bin montalib Says:

  salam..mantap lah faaiz..dh jdi seorang penilai..alhamdulillah..ana skg dh jdi anak murid kpd ust hamidi bila’id al-khatat maghribi..salah seorang hakim ircica..doakan ana dpt belajar dgn dia smpi terima ijazah dri dia ye ust..nnti blik kite leh kongsi sama..insyaAllah..

 4. arabiccalligraphy Says:

  Bagus Fathi, bertuah anta dapat belajar dengan U. Hamidi. Harap belajar sampai dapat ijazah dari dia. Balik nanti kami boleh belajar dari anta pulak, insyaAllah. Kirim salam pada Ustaz Hamidi, M. Noor dan kawan2 yang lain.

 5. Firdaus™ Says:

  susunan yang indah…sangat kemas ustaz….dengan qawaid huruf yang sentiasa mantap, lama dah tak practice tulis satu ayat panjang camni….huhu

 6. akmal rushdi Says:

  salam ustaz.. ana nak tanya.. boleh ka menggunakan
  duri landak untuk tulis… ana tanya murid dari PSKK depa kata bulih.. tp.. perlu diraut ka?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: