Pertandingan Seni Khat Di PKNS, Shah Alam

 pertandingan khat

Ini adalah gambar pemenang-pemenang Pertandingan Seni Khat Aprisiasi Jawi Utusan Malaysia yang telah diadakan pada 28 Oktober 2007, di Kompleks PKNS Shah Alam, anjuran Utusan Malaysia dengan kerjasama Yayasan Restu:

  1. Tempat pertama: Muhammad Firdaus Mahadi
  2. Tempat kedua: Encik Abdullah
  3. Tempat ketiga: Iswahyudi

3.jpg 6.jpg 8.jpg

Tahniah kepada Firdaus dan pemenang-pemenang yang lain…!

14 Responses to “Pertandingan Seni Khat Di PKNS, Shah Alam”

  1. en_me Says:

    tahniah pada semua pemenang.. kalolah me tahu, leh gak me gi tinjau2 ke sana..

  2. en_me Says:

    oops sori bro, me x perasan date tuh tahun lepas.. uhuhu

  3. MOHD.AZHARI BIN SHARIF Says:

    I want to change Yayasan Restu logo.

  4. MOHD.AZHARI BIN SHARIF Says:

    Saya ingin mereka logo atau apa-apa design berkonsepkan kaligraphy (khat) dalam bentuk grafik.

  5. azizul Says:

    assalamualaikum, leh ajokan khat Diwani jali tak???

  6. arabiccalligraphy Says:

    (azizul), Nak belajo kene tengok buku baru senang, kat sini susah sikit. Kalau tanya soalan, insyaAllah saya akan cuba jawab.

  7. ZAIDA Says:

    Salam….
    minat tahap maksima dengan seni khat ni…kalau boleh nak kuasai semua jenis khat,sekarang baru expert khat farisi je……..

  8. tinta_hitam Says:

    sy
    pmnt
    khat
    ad-diwani,
    klau
    spe2
    leh
    ajrkn
    sy
    spy
    lbh
    mantop!
    0134272774

  9. Mohd Safwan Johari Says:

    ada sesiapa yang mempunyai skema pemarkahan pertandingan seni khat?harap tlg hantarkan satu salinan tersebut kepada saya sebagai rujukan sebelum berlangsungnya pertandingan khat peringkat negeri sembilan pada hari Sabtu ni bersamaan 10 Mei 2008…tlg hantarkan ke email saya kriss2490@yahoo.com

  10. arabiccalligraphy Says:

    (Mohd Safwan) Skema pemarkahan yang pernah kami buat :-
    1. Kaedah seni khat : 40%
    2. Kaedah ejaan / resam : 25%
    3. Kreativiti : 20%
    4. Kebersihan : 15%

  11. nik Says:

    saya student…
    nk wt project psl islamic art guna khat khufi..
    hanya nk tulis “malaysia” guna khat kufi..
    how?
    bleh tlg tunjuk x?
    email me or sms me 0123007101
    sy mharapkan bantuan
    tq

  12. nik Says:

    sangat2 mharapkan bantuan..
    final projek sy ni

  13. faaiz Says:

    salam ust..mantapla ust..ana bru nk blaja..ust tlg tgk2 yang ana buat..kmen ckit

  14. wanie Says:

    salam.kalu ada apa2 maklumat terkini tentang kolej restu,minta g tau yer..tq.
    ex-student05


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: